Om oss

Vilka är vi?

Förenadedjur har funnits sedan 1996 och är idag en djurrättsorganisation. Vi har över 20 års erfarenhet av att bedriva djurfristad för andra djur. Idag har vi nått en punkt där vi kan utveckla vår verksamhet. Sedan begynnelsen har vi förstått att en större djurfristad måste byggas. Men då tid och pengar inte funnits för att bygga vidare, utan allt mest handlade om att överleva, så befinner vi oss nu 2018 i ett annat läge. Med våra erfarenheter av fristadsarbetet och livet med de andra djuren, som lärt oss så mycket, vill nu förvalta våra kunskaper i nya projekt.

Vad gör vi?

Vi arbetar för alla de djur som lider i djurförsök, i livsmedelsindustrins djurfabriker, i burar på pälsfarmer och djur som på andra sätt utnyttjas av människor så att de inte får utlopp för sina naturliga beteenden. Vi vill genom opinionsbildning, politisk påverkan och attitydförändring förverkliga vårt mål: en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Idag arbetar vi med att förverkliga och utveckla olika projekt.

Vad tycker vi?

Djur är liksom människor kännande varelser med intressen och behov som måste tillgodoses. Vi kan aldrig acceptera att man ser på djuren som varor, som ting för människor att utnyttja efter eget godtycke. Förenadedjur vill få djurens röst hörd och försvara deras rättigheter. Förenadedjur är en icke-våldsorganisation som arbetar med demokratiska metoder och fredliga medel eftersom vi anser att inga varelser ska utsättas för våld.

Stöd oss!

Förenadedjur är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Ditt bidrag gör verkligen skillnad för djur som inte behandlas rätt. Det finns många sätt att bidra och både små och stora gåvor gör skillnad. Läs mer om hur du kan stödja förenadedjur här!